Reklamlarda böyle kaşarı uzaya uzaya gözümüze sokulan pizzaları görünce, kızların pizza pizza diye tempo tutmalarına karşı koyamadığım anlarda yaptığım pizzanın tarifini vereceğim. Pizza deyince gözünüz korkmasın yapımı oldukça kolay ve lezzetlidir kendisi 😉

Malzemeler

Hamuru için

4 Su bardağı un

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kurumaya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tuz

İki kat arası için

150 gr kaşar peyniri

Üzeri için

1 çorba kaşığı salça , kekik, zeytinyağı, tuz

Üst malzemesi için

1 domates, 1 yeşil biber, 6 mantar, siyah zeytin, 100 gr sucuk, 100 gr kaşar peyniri küçük kutu konserve mısır, beyaz peynir  (kırmızı biber, salam, sosis, pastırma zevkinize göre istediğinizi ilave edip tercih etmediklerinizi çıkarabilirsiniz)

Hazırlanışı

Unu, kurumaya, şeker, tuz, sıvıyağ, su ile hamur haline getiriyoruz. (Benim bardak ölçümle 1,5 bardak su ile hamur kıvamı güzel oluyor siz kendi göz kararınıza göre kulak memesi 🙂 kıvamında bir hamur hazırlayınız) Hamuru ikiye  bölüp açıyoruz (Ben iki elimle havada çevirip daire şekline getiriyorum siz merdane kullanabilirsiniz 😉 ) margarinle yağladığımız tepsiye hamurun birini yayıyoruz üzerine kaşar rendesi serpip açtığımız diğer hamuru üzerine yerleştiriyoruz. Küçük bir kasede sosu için salça, kekik, karabiber, zeytinyağını, çok az su ile karıştırıp hamurun üzerine sürüp kaşar peyniri serpiyoruz . Hamurun üzerine malzemeleri yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz.

Not: İnce hamur isteyenler hamur malzemesini yarıya indirip tek kat olarak ta yapabilirler.

Afiyet olsun 😉

Tatlı cadılarımın minik elleriyle hamura lezzet kattığı anlar